2019. már 01.

Tényleg elhiszed, hogy megváltozik az életed, ha milliomos leszel???

írta: ÉNtervező
Tényleg elhiszed, hogy megváltozik az életed, ha milliomos leszel???

Mi változik meg? SEMMI! Sőt, még rosszabb is lehet! Hány olyan lottónyertes van, aki aztán lejjebb csúszott pár év alatt, mint ahol a nyereménye előtt állt? Tényleg elhisszük, hogy a nullák száma a bankszámlánkon megváltoztatja az életünket? Számomra a válasz évek óta az egyértelmű NEM! Miért is? A válaszhoz definiálni kéne, hogy mi az ÉLET! És, ha azt akarom megváltoztatni, akkor azt is meg kéne nézni, hogy milyen most és milyen lesz a változás után. No meg, hogy mi köze mind ehhez a pénznek?

penz.jpg

Mi az ÉLET?

Ööö… ki vagyok én, hogy erre megmondjam a választ? Ez túl filozofikusan hangzik. Nem vagyok filozófus, de még semmilyen tudós se, ezotériában sem vagyok igazán jártás! Honnan tudnám, hogy mi az élet?! Esetleg elég az hozzá, hogy élek? Miből áll az én picike élettapasztalatom? A saját élményeimből és minden más olyan élményből, ami a körülöttem élőktől, sztorikból, könyvekből és minden egyéb hatásból származik, persze ezek mind átmentek a saját szűrőmön. Szóval csak a saját megéléseim maradnak. Elég ez? Nekem igen! És neked is! Hiszen neked sincs másod, csak a sajátod!

Vagyis nincs szükségem másra, hogy meghatározzam mi az élet, csak magamra. Huh, ez jó hír. A lényeg, hogy nekem mi az élet. Nekem az élet az érzéseimből áll. Abból, hogy hogyan érzem magam. Akkor érzem, hogy igazán élek, ha intenzív érzéseket élek át, függetlenül annak pozitív vagy negatív előjelétől. Nyilvánvalóan a pozitívat jobban kedvelem. Szóval az élet az érzéseim baromi széles skálája plusz ezek különböző intenzitása.

Mit jelent megváltoztatni az életet?

A fentiek alapján az érzéseim megváltoztatását jelenti. Mivel nem vagyok teljesen őrült, így ez azt jelenti nekem, hogy minél több és intenzív pozitív élményt éljek meg, a negatívakat pedig pucoljam ki, tartsam alacsonyan intenzitáson.

Jöhet tehát a nagy kérdés! Mi köze ehhez a millióknak?

Még mindig semmi, sőt még inkább semmi. Az, hogy hogyan érzem magam azon múlik, hogy mit gondolok. A gondolataimról pedig én döntök. Ennyi az egész! Könnyű, nem? Igen is, meg nem is. Egyrészt vannak olyan negatív gondolati mintáink, amiket könnyűszerrel felismerhetünk és lecserélhetünk. Egy kis önmegfigyelés, tudatosítás és a változtatás melletti elkötelezettség, kitartás kell hozzá. Mivel hamar jönnek a pozitív élmények, így hamar beépül és már élvezhetjük is. Ugyanakkor vannak olyan mintáink, amiket évek óta keservesen cipelünk, tudattalanok, ezért önmagunk számára szinte lehetetlen a felismerésük. De itt sincs veszve minden! Azt fel tudjuk bármikor könnyedén ismerni, hogy „épp de szar kedvem van”. Ehhez csak annyi kell, hogy rászoksz arra, hogy napközben időnként megkérdezed magadtól, hogy „na, most milyen kedvem van?” vagy nap végén átgondolod, hogy hogyan érezted magad. És ha találsz olyan pontokat, amikor rossz volt, de nem tudod kibogozni, hogy mi történt, akkor könnyedén tudsz segítséget kérni. A mai világban már annyi felé lehet menni. Ezer és ezer módszer, tanácsadó, coach, pszichomókus minden van. Szerintem, aki igazán akar változtatni az tud, MOST tud igazán. Annyi minden elérhető, elképzelhetetlen, hogy nem találjuk meg a kedvünkre valót, és rengeteg az ingyenes tréning is. Tényleg csak dönteni kell.

Na, most komolyan, tényleg nem változik semmi??? Jó bevallom! Van, ami mégiscsak változik!

A díszlet! Mert, ha milliomos vagyok, akkor másik házban élek, más kocsival járok, máshol kajálok, máshol vásárlok, máshova utazom és többször. Ez mind díszlet az életem színpadján. Persze sokkal kecsegtetőbb, mint az előző, színesebb, csillogóbb. Ne mondd már, hogy ettől nem változik maga az élet? Ne mondd már, hogy ettől nem leszel pozitívabb? Dehogynem! Csak az a baj, hogy amíg semmi más nem változik csak a díszlet, addig ez a „pozitív” változás nagyon rövid életű. Ha lottót nyertél kitarthat pár évig. De aztán a felismerés, hogy a valódi életedben semmi sem változott mélyebbre lök. Ha boldog milliomos akarsz lenni a pénzhez való hozzáállásodon kell változtatni!

tenger.jpg

Mi történik, ha nem változtatsz a pénzhez való hozzáállásodon?

Ugyanazokat a problémákat fogod megélni milliomosként, mint most! Teljesen ugyanazokat. Emlékszem, amikor a munkahelyemről kirúgtak egy nagy vezetőt. Úgy gondoltuk, hogy jól van, azért földhöz nem fogja ez vágni, hiszen sok nulla van a bankszámlája végén. Aztán visszahallottuk, hogy bizony ugyanolyan anyagi gondokkal küzd, mint az átlag. Csak mindenhol ott van az a plusz nulla. Nem 30 millió a lakáshitele, hanem 300. Nem 100 ezer a havi törlesztője, hanem egymillió. És így tovább, mindenhol egy nullával több. Ugyanúgy sakkozik a számokkal csak más díszlet között. Ugyanazokkal a problémákkal fekszik le, csak egy nagyobb házban. Jobb, boldogabb, egészségesebb, szebb az élete?? Nem. Ugyanolyan! Hiába van több pénze, ugyanúgy él! A legtöbben, akikre irigykedünk, hogy mennyi pénze van és milyen körülmények között él, hasonló gondolatokkal a fejében fekszik le esténként. És nem jobb a kedve, nem boldogabb, nincsenek jobb emberi kapcsolatai stb. Nem tudta a több pénzét arra fordítani, hogy kiteljesedjen az élete, mert csak a pénz mennyisége változott az életében, de az élete minősége valójában nem. Ez történik, ha csak külső változás van az életeben és nincs meg a belső. Vagyis, ha a pénzhez való belső viszonyod nem változik, akkor ugyanúgy nem fogsz tudni bánni vele, bármekkora összeg is áll rendelkezésedre. És az egészben mi a csattanó?? Ha megváltoztatod a belső hozzáállásod, akkor az hozza magával a külsőt!

Jó látni, hogy egyre többen vannak, akik belülről induló változásból találták meg a bőséget, annak minden formájával együtt. Ők azok a milliomosok, akik végre más gondolatokkal fekszenek le esténként és igazi változásokat hoznak a világnak. Tartozz közéjük! Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik az életed! Ismerd meg korlátozó hitrendszereidet, hiedelmeidet és cseréld jobbra őket!

 

Szólj hozzá

pénz önismeret bőség